Otwarty Festiwal Tortów Artystycznych 2015
Nie mo¿e Ciê tu zabrakn±æ!
Emocje coraz wiêksze! Otwarty Festiwal Tortów Artystycznych zbli¿a siê wielkimi krokami, a my nie mo¿emy siê doczekaæ inspisuj±cych spotkañ i piêknych prac!
Je¶li pieczesz i dekorujesz torty lub inne s³odko¶ci, mam dla Ciebie kilka wskazówek:
- Zapisz siê do udzia³u w konkursie ju¿ dzi¶ (zg³oszenia tylko do 10 maja, a "zaklepane" miejsce zmotywuje Ciê do przygotowañ).
- Prawdopodobnie, im wiêksz± masz tremê przed zaprezentowaniem swoich prac publiczno¶ci i jury, tym bardziej warto je wystawiæ! Udowodnij sobie, ¿e to nie takie trudne :) i sprawd¼ reakcje publiczno¶ci.
- Koniecznie we¼ udzia³ w konkursie, je¶li planujesz produkowanie tortów na zamówienie lub ju¿ prowadzisz w³asn± pracowniê: udzia³ w konkursach to bardzo skuteczna promocja, tak zaczyna³y najwiêksze ¶wiatowe s³awy!
- Je¶li zajmujesz siê dekoracj± w stylu angielskim lub kwiatami cukrowymi i zastanawiasz siê nad wyborem kategorii, zwróæ uwagê, ¿e te dotycz±ce tortów i kompozycji kwiatowych dadz± Ci o wiele wiêksze mo¿liwo¶ci pokazania kunsztu dekoratorskiego ni¿ ma³e formy.
- Je¶li wykonujesz filigranowe, drobne dekoracje albo dekorujesz ciastkowe lizaki (cake pops), "ma³e formy" to konkurencja wymarzona dla Ciebie!
- Projektuj±c swoj± pracê konkursow±, postaraj siê aby by³a oryginalna i zgodna z Twoim stylem; oceniaj±c prace, bêdziemy te¿ zwracaæ uwagê na ich spójno¶æ i harmonijno¶æ, dobór kolorystyki, staranno¶æ wykonania i precyzjê. Pamiêtaj te¿ o zgodno¶ci z tematem przewodnim i tym dla danej konkurencji. Pomy¶l te¿ o wygodzie krojenia i serwowania.
Du¿o wiêcej wskazówek na temat projektowania prac znajdziesz w poprzednim wpisie
"Jak zaprojektowaæ artystyczne wypieki" »
A na deser :) po zakoñczeniu prac jury, czeka na Ciebie prawdziwa gratka: ekskluzywne szkolenie Bo¿eny Sikoñ, która opowie jak budowaæ swoj± "Bibliotekê smaków". Ja te¿ tam bêdê i cieszê siê na to spotkanie (po³±czone z degustacj±!) jak dziecko :D
Z innych zalet udzia³u w konkursie:
- Otwarty Festiwal Tortów Artystycznych to ¶wietna okazja na spotkanie jurorów i porozmawianie z nimi o swoich pracach.
- Podczas festiwalu poznasz osobi¶cie (je¶li jeszcze nie by³o okazji :)) pozytywnie wspieraj±cych: Bo¿enê Sikoñ, Tadeusza Braneckiego, Jarmilê Buczyñsk±, mnie i w³a¶cicielkê Qchni Artystycznej, Martê Gessler.
- W niedzielê mo¿esz zapisaæ siê na mistrzowskie pokazy dekoratorskie (¿aden z tematów nie by³ jeszcze prezentowany, a cena wstêpu to tylko 30z³!)
- Bêd± te¿ pami±tkowe dyplomy i mi³e nagrody :)
Jak pisa³am, nie mo¿e Ciê tu zabrakn±æ! Zg³o¶ siê ju¿ dzi¶ na stronie www.tortownia.pl/OFTA
Do zobaczenia!
Komentarze (0)
Aby dodaæ swój komentarz - zaloguj siê ».
Nie masz jeszcze konta? Za³ó¿ konto »
Agnieszka KlimczakPodpowiadam (przysz³ym) w³a¶cicielkom "s³odkich" firm jak godnie zarabiaæ i prowadziæ firmê w zgodzie ze sob±. Pomog³am ju¿ setkom pasjonatów i zawodowych cukierników. Jako praktykuj±ca od lat nauczycielka i ¶wietna s³uchaczka, umiem wspieraæ w rozwoju i trafnie identyfikowaæ potrzeby. Wiem, ¿e rozwi±zania idealne nie istniej±. Ale s± drogi na skróty. Wiem które warto wybieraæ, a których lepiej unikaæ. Moj± najwiêksz± pasj± jest dzielenie siê t± wiedz±.Przez kilkana¶cie lat w³asnej dzia³alno¶ci gospodarczej (m.in. kawiarnia i pracownia tortów artystycznych) oraz dziêki do¶wiadczeniu pracy na etacie, ukoñczonym studiom, kursom, szkoleniom, przeczytanym ksi±¿kom i wnikliwej obserwacji rynku, zyska³am solidn± wiedzê i potê¿n± dawkê do¶wiadczenia. By³am dyrektork± i nauczycielk± Akademii tortownia.pl. Jestem tak¿e autork± publikacji w bran¿owej prasie cukierniczej oraz wydawc± i redaktork± merytoryczn± pierwszych w Polsce ksi±¿ek o dekoracjach cukierniczych. Skoñczy³am studium podyplomowe Mazowiecka Akademia Firm Rodzinnych (Family Business Academy) w Szkole Biznesu Politechniki Warszawskiej. Firmê tortownia.pl prowadzê od 2006 roku. Wiêcej informacji o mnie... |
W Akademii tortownia.pl prowadzi szkolenia:
Kurs online: S£ODKA FIRMA bez obaw przed formalno¶ciami i konkurencj±
Indywidualne konsultacje: zak³adam s³odk± firmê
Przeczytaj te¿:
Kumulacja pozytywnej energii,
"Domek z Piernika" w tortownia.pl
Debata: Cukiernicy kontra Dekoratorzy
Jurorem byæ...
Jak zaprojektowaæ artystyczne wypieki
Kategorie: wydarzenia, od pasji do profesji: moja s³odka firma
- od pasji do profesji: moja s³odka firma
(16) - przepisy, cukiernictwo
(8) - dekoracje cukiernicze
(20) - wydarzenia
(6) - s³odkie opowie¶ci
(19) - baza wiedzy: solidne rzemios³o
(19)
- 2023
(1) - 2022
(1) - 2021
(5) - 2020
(1) - 2019
(1) - 2018
(5) - 2017
(3) - 2016
(2) - 2015
(11) - 2014
(6) - 2013
(2) - 2012
(1) - 2011
(1) - 2010
(2) - 2007
(8)