Śmietan-fix |
|
3 op. (3x9g) nr katalogowy: OET0001 |
produkt niedostępny |
ilość w opakowaniu: 3 szt |
|
|
Opis
Utrzymuje właściwą konsystencję bitej śmietany, zapobiega przesiąkaniu spodów biszkoptowych przez bitą śmietanę, krem lub owoce. Wystarcza na 0,2-0,25 l śmietany. Jest neutralny w smaku.
Śmietan-fix wiąże płynne cząsteczki bitej śmietany.
Dzięki jego dodaniu bita śmietana dłużej zachowuje odpowiednią konsystencję.
Śmietan-fix zapobiega przesiąkaniu spodów biszkoptowych przez bitą śmietanę, krem lub owoce.
3 opakowania, 3 x 9 g Kod producenta: DR833250 Kod EAN: 5900437017006
Zastosowania Znacznie poprawia trwałość tortów z bitą śmietaną. Dzięki niemu śmietana nie "podchodzi wodą".
Biszkopt nie przesiąknie, jeżeli przed nałożeniem kremu, bitej śmietany lub owoców jego powierzchnie równomiernie posypiemy śmitan-fiksem.
Skład Glukoza, skrobia modyfikowana E 1422.
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Ubitą śmietanę przechowywać w lodówce.
Inne potrzebne składniki śmietana kremówka (200-250g na 1 opakowanie śmietan-fixu)
cukier puder
|
Szukaj podobnych produktów w dziale:
» surowce » lukier królewski
Słowa kluczowe/tagi: śmietan fix | bita śmietana | masy | kremy | owoce | biszkopt | dodatki do ciast
Jeśli informacje powyżej nie są wystarczające zadaj nam pytanie o ten produkt.
efekt grudek pojawia się gdy ubijamy śmietanę zbyt długo :P tłuszcz udziela się od wody. A ten śmietan fix jest naprawdę dobry, jedyny minus to cena. qetrab, 7 października 2012 Super. Doskonale trzyma się śmietana dzięki śmietan-fixowi. Jestem od niego uzależniona i czuję lekki niepokój, jak go nie mam w zapasie ;-))) Amica24, 18 lutego 2011 Ja się nigdy nie zawiodłam na produktach z Oetkera, a śmietan-fixu używam od dawna i nigdy żadnych grudek nie było. Śmietanka jest sztywna i o naturalnym smaku. Gospocha, 28 grudnia 2010 Zamiast Dr Oetkera proponuję "Fix do śmietany" Gellwe. Niejednokrotnie zdarzyło mi się uzyskać efekt grudek podczas używania Dr Oetker'a. W przypadku Gellwe - ani razu. Ponadto używając "Fix'a" mogę sterować gęstością śmietany - im dłużej miksuję tym jest gęściejsza.
Nie jestem w żaden sposób związana z Gellwe, ale Dr Oetker niejednokrotnie mnie zawiódł, a Gellwe nigdy. Jagabu, 26 maja 2009 to bardzo dobry produkt, stosuję od dawna, nie zmienia smaku smietany tak jak zelatyna. hela15, 31 stycznia 2009 Zdecydowanie polecam (dzieki niemu smeitana nie splata nam zadnego figla) :) kiki, 21 marca 2008
|