zaloguj   |   załóż konto
W sklepie
Szukaj produktów
szukaj tylko w nazwach
szukaj według koloru
Cukrowe diamenty
16 x 1cm
nr katalogowy: SQK0919
produkt
niedostępny

Squires Kitchen - zobacz wszystkie produkty tej marki

ilość w opakowaniu: 16 szt
wymiary: 16 x 1cm
 

sprawdź opinie o tym produkcie (1)...  
dodaj opinię...

Opis


Gotowe do użycia, jadalne klejnoty dodadzą blasku Twoim ciastom, deserom i innym potrawom.
Można je położyć szpiczastą lub zaokrągloną stroną do góry.

Do lukru plastycznego przyklej diamenty za pomocą odrobimy lukru królewskiego (z białka i cukru pudru) w tym samym kolorze lub kleju spożywczego.

Wspaniale pasują także do czekolady.

UWAGA!
Cukrowe diamenty są podatne na wilgoć i warunki atmosferyczne. Najlepiej dekorować potrawy tuż przed ich podaniem.

Pod wpływem wilgoci diamenty zyskają wygląd oszronionych. W tej postaci także mogą zostać użyte do dekoracji (niektórzy uważają, że wtedy stają się jeszcze ładniejsze).
Jeśli jednak diamenty stracą blask wbrew naszej woli, można je delikatnie przetrzeć tłuszczem roślinnym.

Diamenty pakowane są w eleganckie różowe pudełko, wspaniale pasują na prezent.


Kod producenta: ed09a010-01


Zastosowania


Aby uniknąć zmatowienia diamentów należy układać je na deserze za pomocą pęsetki, wilgoć z palców może spowodować ich "szronienie".

Skład


Izomalt E953. Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów.

Przechowywanie


Po otwarciu przechowywać w suchym miejscu, w szczelnym pojemniku z saszetką żelu absorbującego wilgoć (w opakowaniu).
Zwrócić uwagę, aby diamenty nie obijały się o siebie.

Szukaj podobnych produktów w dziale:


  » surowce » perełki, posypki, gotowe dekoracje

Słowa kluczowe/tagi:


cukrowe diamenty | dekoracje cukiernicze | klejnoty | skarby

Jeśli informacje powyżej nie są wystarczające zadaj nam pytanie o ten produkt.
Opinie użytkowników (1)
średnia ocena: polecampolecampolecampolecampolecam
dodaj swoją opinię »
Piękne diamenty, doskonałe do tworzenia jadalnej biżuterii (np pierścionka z wielkim brylantem) - polecam :)
olejanka, 4 czerwca 2012

Aby dodać swoją opinię - zaloguj się ».
Nie masz jeszcze konta? Załóż konto »